divendres, 23 d’octubre del 2009

L'elegància de l'eriçó

"-Crec que Renée, la portera, amaga alguna cosa... -digué la Paloma-. És com si pretengués amagar-se en la vulgaritat per passar desaparcebuda als ulls de la gent, però aquell llibre, el gat... ho hauré d'investigar"


La Renée Michelle és la portera de l'edifici 7 del carrer Grenelle, un edifici de gent rica i influent situat al bell mig de la capital francesa. El seu únic company és Lleó, un gat força tranquil, i segueix una vida austera i rutinària que els veïns desprecien. Però la realitat és ben diferent, perquè la Renée és una persona que, sense haver pogut estudiar, sempre li han apassionat la filosofia, la gramàtica, la música i la literatura abans que la televisió.

Paloma és la filla petita d'un dels veïns, que és ministre. És una nena superdotada que, igual que Michelle, també amaga el seu coneixement. És molt viva, i de seguida capta, en les coses i en les persones, petits matisos que la resta de gent no veu. La seva vida, com la de Michelle, canvien quan entra en escena un nou personatge, el japonès Kakuro Ozu.


L'elegància de l'eriçó, de Muriel Barbery, és la meva recomanació literària -per si teniu temps i ganes de llegir-. És una novel·la de tempo lent, on el discurs i el pensament interior dels personatges predominen per sobre de l'acció i el diàleg. Es fa lleugera a l'hora de llegir-la, però alhora és una obra que fa pensar. És per aquests motius que l'he trobat interessant, i penso que us agradarà si la llegiu.

1 comentari:

  1. Gràcies per la teva recomanació!

    Afegiré L'elegància de l'eriçó a la meva llista de llibres per llegir...

    ResponElimina