dimarts, 4 d’agost del 2009

La Metamorfosi

Després de llegir el comentari de l'Eva sobre el llibre "Crim i càstig" m'han vingut ganes de parlar sobre algun altre llibre. He triat La Metamorfosi de Franz Kafka.

Aquest llibre és una descripció de la psicologia d'un personatge i de la manera com aquest encara la vida, els problemes i la relació amb la seva família. A grans trets, ens explica la vida de Gregor Samsa, una home normal i corrent, que un bon dia es lleva convertit en un escarabat.

Un recorregut per la seva vida ens revela un Gregor Samsa oprimit pels companys de feina i per la pròpia família. El fet de no revelar-se contra aquesta opressió fa que Samsa esdevingui un ésser insignificant, minúscul, per les persones del seu entorn. Fins i tot repugnant. Com un insecte.
Gregor Samsa s'ha convertit en allò que tothom el considera: un escarabat.

Per cert, s'ha plantejat la pregunta de perquè el títol s'ha traduït per " La Metamorfosi" en comptes de "La transformació" que és el títol original. Us atreviu a formular alguna hipòtesi?



Fins al proper capítol!

1 comentari:

  1. Recomanació molt encertada, sí senyor! Me'l vaig llegir aquest curs i va ser una molt bona experiència. El relat és curt i, tal com l'escriu Kafka, es fa molt lleuger, ajuden, a més, els tocs d'humor elegant que caracteritzen tot el relat. T'arribes a submergir tant en el personatge de Samsa que sents molta pena per la seva fortuna.

    La veritat és que no se a què és degut aquest canvi en el títol :S Potser en aquella època ja hi havia una altra obra amb aquest títol i per motius literaris? es va canviar, però no en tinc ni idea.

    ResponElimina